Comparatie: Chromebook sau laptop normal?

Comparatie: Chromebook sau laptop normal?

Si Chromebookurile sunt laptop-uri doar ca ele functioneaza in doua versiune pe sistemul de operare Google Chrome. Hardware-ul este posibil sa arate la fel ca la orice alt laptop, doar ca sistemul de operare al Chrome-ului este minimalist care este bazat pe un browser web care este foarte diferit de laptop-urile Windows sau MacOS.

Cand a fost lansat sistemul de operare Chrome browserul care a fost utilizat in mod special  a fost Google Chrome. Cei care era obisnuiti sa lucreze cu un laptop Windows sau MacOS, au facut sa para ca Chromebookul era mai mult decat un laptop. Ganditi-va la ce faceti zi de zi prin intermediul Chrome-ului si puteti sa observati ca fara Chrome destul de multe lucruri s-ar putea sa nu le mai puteti face. Dar si un laptop Windows sau MacBook poate sa ruleze acest sistem de operare. In schimb, Chromebookurile nu sunt compatibile sa ruleze programe precum Windows sau Mac, doar daca utilizeaza un program precum Linux sau VMmare. Un impediment de care va puteti lovi la un Chromebook este faptul ca pachetul Microsoft Office nu poate fi instalat complet, Microsoft pune la dispozitie versiune care se acceseaza pe web sau prin Android din magazinele Google Play. 

Acum exista multe modele de laptop-urile doi-in-unul care se pot face si tablete. Laptop-urile Windows se gasesc in mai multe dimensiuni si stiluri daca vrei sa fie performant din punct de vedere grafic. 

Cand au fost lansate Chromebookurile aveau cateva dezavantaje, precum caderea conexiunii, ceea ce era foarte urat mai ales daca erai in timpul lucrarii la un anumit document si nu il salvasei, toata munca ta s-a dus pe apa sambetei. Cu timpul aceste probleme au fost remediate. 

In cazul in care esti offline de pe un laptop obisnuit, aceasta nu este o problema deoarece are un software care este instalat. Astfel ca, daca vrei sa fii online Chromebookurile nu sunt chiar cea mai buna alegere. 

Din cauza cerintelor care au scazut sistemul de operare Chrome, Chromebookurile sunt mai mici decat un laptop normal, dar si mai scumpe. Se gasesc pe piata si laptop-uri Windows cu 200 de dolari dar nu sunt de cea mai buna calitate. Dar daca gasesti un Chromebook la 200 de dolari il poti cumpara pentru ca acesta este de calitate. Bineinteles, daca dispui de un buget mai mare, vei avea parte de o calitatea mai mare daca iti cumperi un Chromebook cu 400 sau 500 de dolari sau chiar si cu 1.000 de dolari. Daca vrei un laptop Windows trebuie sa ai un buget de vreo 700 de dolari daca vrei functii noi, performante, calitate si durata destul de mare a bateriei. 

Astfel, in functie de ce necesitati si preferinte ai iti poti achizitiona ori un Chromebook, ori un laptop obisnuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*